Grillad portvinskalv på iPiniumplattaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad portvinskalv på iPiniumplatta

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Kalventrecôte (bit)
    • 1 dl

      Portvin
    •  

      Marinadspruta
    • Tillbehör:
    • 4 st stor

      Potatis
    • Sås:
    • 2 styck

      Avokado
    • 1 dl

      Gräddfil/crème fraiche
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
    •  

      iPinium (stekplatta)
  • Gör så här:
    1. Lägg in iPinium-plattan i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att plattan är riktigt het.

    2. Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i plastpåse i en timme.

    3. Stek köttet runtom i en stekpanna så att det får en stekyta. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ställ in köttet på plattan till temperatur 60°C, cirka 30 minuter.

    4. Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis på båda sidorna på plattan. 5 minuter per sida.

    5. Gröp ur köttet på avokado. Krossa vitlök. Mosa ihop avokado, gräddfil och vitlök. Salta och peppra.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Utan iPiniumplatta

Grillad portvinskalv

Grillad portvinskalv

  • 35 min
  • 12 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvköttsrätter är ofta smakrika pga av tillbehören. Dessa är dock vanligtvis milt smakrika för att inte dominera över det finstämt milda köttet.  LÄS MER
Kockens tips!

iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.

Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillad portvinskalv
Om oss