Svensk omelettBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svensk omelett

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal omeletter

    • 4 styck

      Ägg
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 2 krm

      Salt
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Vispa ägg, vatten och salt lätt med gaffel.
      Dra ett par varv med pepparkvarn.
      Tillsätt ev. fyllning i smeten.
       
    2. Hetta upp fett i stekpanna på medelhög värme. Häll i smeten.
       
    3. Rör med gaffel i den stelnande smeten,
      så att lös smet når botten. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och stekyta under är gyllenbrun.
       
    4. Servera naturell eller lägg fyllning på halva omeletten och vik den andra halvan över.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

En svensk omelett lagas normalt med vatten, vilket gör omeletten mer porös. En "fransk omelett" lagas oftast utan vatten.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Svensk rarebit

Svensk rarebit

20 minEnkelt

Om oss