Svamppiroger med västerbottenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svamppiroger med västerbotten

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • Deg:
    • 50 gram

      Smör
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1 styck

      Ägg
    • 10 dl

      Vetemjöl
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Champinjoner
    • 200 gram

      Västerbottenost
    • 8 kvist

      Timjan
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Smält smör. Häll i mjölk. Låt bli fingervarmt, cirka 37°C.

    2. Smula ner jäst i en bunke. Häll i smörblandningen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och ägg. Rör i mjöl, lite i taget tills degen släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

    3. Rensa och skiva svamp. Riv ost. Blanda svamp, ost, salt och peppar.

    4. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter. Lägg en klick fyllning i mitten. Strö lite timjansblad över. Lyft upp alla fyra hörnen och nyp ihop. Nyp ihop de fyra kanterna.

    5. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirla 15 minuter.

    6. Sätt ugnen på 200°C. Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Grädda i ugn cirka 25 minuter.

    7. Servera med en örtsallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla salladsrätter är ofta tillagade rätter med tillsats av feta ingredienser t.ex. grädde i gratänger. Tillagade grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. Det är dock vanligt att sta  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Västerbotten cheesecake
Om oss