Svampcrêpes i ugnBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svampcrêpes i ugn

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal crêpes

    • 5 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Svamp
    • 2 st liten

      Lök (schalottenlök)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 50 gram

      Hårdost till garnering
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Vispa samman mjölk, mjöl och salt. Vispa ner ett ägg i taget. 

    2. Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Grädda crêpes på medelhög värme.

    3. Skala och finhacka lök, vitlök. Fräs löken några minuter i rikligt med matfett.

    4. Sätt ugn eller grill på 250°C.

    5. Skiva svamp och tillsätt. Salta, peppra. Höj temperaturen och stek tills all vätska kokat in. Låt svalna.

    6. Fördela 2 msk fyllning per crêpes. Rulla ihop. Lägg över på smord plåt. Riv eller skiva ost över crêpen.

    7. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Flertalet svampar passar till. Extra gott är om man blandar olika svampar. Krydda lite extra då själva crêpen har mild smak. Ett alternativ är att tillsätta även får- eller getost till fyllningen.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Hel kalkon i ugn

Hel kalkon i ugn

3 hAvancerat

0 voting
Lax i ugn

Lax i ugn

35 minMedel

Om oss