Svamp i folie med citron och vitlökssmörBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svamp i folie med citron och vitlökssmör

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Blandsvamp
    • 4 styck

      Knipplök (smålök)
    • 100 gram

      Smör
    • 1 styck

      Citron
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 50 gram

      Bladpersilja
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Aluminiumfolie
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skär ner svamp i mindre bitar. Skala och dela på knipplök. Blanda svamp och lök.

    3. Klipp till aluminiumfolieark, cirka 20 x 20 cm. Fördela ut svampen och löken jämt på dom.

    4. Skala och finhacka vitlök. Riv skalet på citron. Blanda med smör. Smaka av med salt och peppar. Klicka på smöret på svampblandingen. Hacka persilja och strö över. Förslut paketen noga. Sätt in i ugn 10-15 minuter.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Det här fungerar utmärkt att äta som lättlunch med ett gott bröd och lite sallad till. Eller på fisketuren t ex, släng på grillen och ät dagens fångst till.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Abborre i folie

Abborre i folie

40 minEnkelt

Om oss