Lax i folie med chorizo och sötpotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lax i folie med chorizo och sötpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Laxfilé
    • 250 gram

      Chorizo
    • 600 gram

      Sötpotatis
    • 8 styck

      Cocktailtomater
    • 4 styck

      Knipplök (smålök)
    • 80 gram

      Smör
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Aluminiumfolie
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Sätt in sötpotatis. Baka tills den är mjuk, 20-50 minuter beroende på storlek. Tag ut och låt svalna. Skär i kuber.

    3. Skär lax i kuber. Salta lätt. Skiva chorizo (används rå chorizo kan du baka av den först så är det lättare att skiva den). Dela tomater och lök.

    4. Rör ihop smör, skal från citron och juice från hälften av citronen.

    5. Klipp till 4 aluminiumfolieark, cirka 25x25 cm. Fördela ut alla ingredienserna. Klicka över smöret. Förslut. Sätt in i ugnen 15-20 minuter.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fiskrätter kan vara kryddheta, eller tydligt kryddiga utan att i övrigt ha specifik smak eller smakrikedom. Kryddhetta i munnen åstadskoms av chili, pepparrot, kryddpeppar etc. Receptet Grillad thailax i folie är ett exempel på kryddhetta.   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Abborre i folie

Abborre i folie

40 minEnkelt

Om oss