Suan ta tang - sötsur kinesisk köttsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Suan ta tang - sötsur kinesisk köttsoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Fläskfilé
    • 8 dl

      Vatten till soppa
    • 3 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 2 tsk

      Soja (kinesisk)
    • 2 msk

      Risvinäger
    • 4 gram

      Shiitake
    • 180 gram

      Bambuskott (burk)
    • 3 msk

      Persilja (finhackad)
    • 3 styck

      Salladslök
    • 1 msk

      Arrowrot
    • 1.50 krm

      Vitpeppar (nymald)
    • 1 styck

      Ägg
    • 100 gram

      Tofu (sojaost)
    • 2 msk

      Sesamolja
  • Gör så här:
    1. Värm i en stor kastrull med vatten, fond, soja och risvinäger. 

    2. Skiva fläskfilén på längden i stavar. Skiva svamp och bambuskott. Tillsätt detta i kastrullen och låt koka upp.

    3. Hacka persilja och skiva den gröna delen av salladslök. Rör ut arrowrot med lite vatten i en kopp. Tillsätt ingredienserna och vitpeppar i kastrullen. Låt koka upp.

    4. Vispa upp äggulan med vitan i en kopp och vispa ner lite i taget i soppan. Skiva tofu och tillsätt i grytan med sesamolja. Låt allt bli varmt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra fläsk- och korvrätter tillhör inte vanligheterna men förekommer. Syrligheten finner man t.ex. i tillbehör som crème fraiche och äpplen eller att rätten syrats med vinäger.  LÄS MER
Kockens tips!

Shiitake är en japansk/kinesisk svamp som har odlats i flera hundratals år i Asien. Odlas idag även i Kirunas gruv­gångar. Shiitake är en i Sverige dyr svamp. Välj alternativt skogschampinjoner.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sötsur sås

Sötsur sås

25 minEnkelt

0 voting
Sötsur balsamicosås
Om oss