Strömmingslåda med senap och tomatsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Strömmingslåda med senap och tomatsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 55 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Strömming (rensad)
    • 8 msk

      Dijonsenap
    • 3 msk

      Dill (finhackad)
    • 3 dl

      Grädde
    • 300 gram

      Krossade tomater
    • 2 msk

      Ströbröd
    • 2 msk

      Smör till form
    •  

      Salt & peppar
    • 0.80 kilo

      Potatis (färsk)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Hacka dill. Smörj en ugnsfast form med smör.

    3. Lägg ut strömmingfilléer på en bänk eller skärbräda. Torka av filéerna med hushållspapper. Bred senap på filéerna. Strö över dill. Salta och peppra. Rulla ihop och lägg i formen.

    4. Blanda grädde och krossade tomater. Häll grädde över fisken. Strö över ströbröd. Gratinera i ugn cirka 40 minuter.

    5. Skrubba och koka potatis.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Senap med pulver - grundrecept
0 voting
Svampravioli med tomatsås
Om oss