Stekt forell med kaprisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt forell med kapris

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Regnbåge (hel)
    • 0.50 msk

      Vetemjöl
    • 100 gram

      Smör
    • 3 msk

      Kapris
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 200 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis. Förbered sallat.

    2. Panera: Häll upp mjöl på en tallrik. Vänd forellen i mjöl. Klappa av överflödigt mjöl. Det skall vara ett tunt lager.

    3. Hetta upp rikligt med smör/matfett i en stekpanna på medelhög värme. Stek fisken i cirka 5 minuter på varje sida.

    4. Tillsätt kapris mot slutet av stekningen. Salta och peppra.

    5. Lägg upp fisken på tallrik, häll över steksmöret.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kockens tips!

Det går bra att laga andra fiskar enligt detta recept. Stektid är dock beroende av fiskens tjocklek.

Kommentar
Liknande recept
Om oss