Spaghetti med kycklingfrikassé

Spaghetti med kycklingfrikassé

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Spagetti (Barilla)
    • 25 gram

      Smör
    • 400 gram

      Kycklinglårfilé
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 kvist

      Rosmarin (färsk)
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 6 styck

      Ägg (gula)
    • 0.50 styck

      Citron
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
    2. Finhacka lök. Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Plocka rosmarin.
    3. Smält smör på medelvärme. Bryn kyckling tills den fått fin yta. Tillsätt lök och rosmarin. Stek tills löken blivit glansig.
    4. Häll på vin och kycklingfond. Sänk till låg värme och låt det sjuda.
    5. Pressa citron. Mixa äggulor, citronjuice och vatten med stavmixer. Häll äggmixen på kycklingen. Rör hela tiden så att ägget inte stelnar.
    6. Ta bort från värmen när allt blandats. Blanda ned pastan.

      Tillsätt lite vatten från pastakoket om såsen blir för tjock!

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Risrätter är vanligtvis sma  LÄS MER
Kockens tips!

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det är en rätt som kommer från Venedig och har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1500-talet. Det är en krämig pasta som inte innehåller någon grädde, all krämighet kommer från ägg.

Spaghetti kommer från det italienska ordet spago som betyder tråd. Spaghetti är en av de äldsta formerna av pasta.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingfrikassé
0 voting
Spaghetti Papalina
Om oss