KycklingfrikasséBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingfrikassé

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 1 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 3 styck

      Potatis
    • 2 styck

      Morot
    • 1 styck

      Purjolök
    • 3 stjälk

      Stjälkselleri
    • 1 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 200 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 2 dl

      Grädde
    • 7 dl

      Vatten
    • 3 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 2 msk

      Matlagningsmjöl
  • Gör så här:
    1. Skär purjolöken i tunna skivor och övriga rotfrukter och grönsaker i små tärningar. Skär kycklingfiléerna i bitar.

    2. Häll vattnet i en stor kastrull. Tillsätt fond, potatis, morot, selleri och purjolök. Låt småkoka cirka 5 minuter, tills rotfrukterna börjat mjukna. Sila vätskan i en bunke, lägg rotfrukterna åt sidan.

    3. Smält lite smör i kastrullen och vispa ut mjölet. Tillsätt rotfruktsspadet, grädde, alla rotfrukter och grönsaker. Salta/peppra.
      Låt sjuda på låg värme i cirka 10 min.

    4. Stek kyckling i panna på medelhög värme i matfett tills den är gyllenbrun på båda sidor. Salta och peppra.

    5. Häll frikassén i djupa varma tallrikar och lägg kycklingen ovanpå.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är ett snabbt sätt att laga frikassé. Förr kokade man med hönsköttet i frikassén, men det blir godare och går snabbare att steka bredvid. Blanda med valfria rotfrukter efter tillgång. Småskuret går fortare att laga.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingfrikassé (Diet)
Om oss