Somrig potatis- och grönsakssalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Somrig potatis- och grönsakssallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Portioner

    • 2 kilo

      Potatis (färsk)
    • 1 kilo

      Polkabeta
    • 2 kilo

      Morot (liten)
    • 0.50 kilo

      Vårlök
    • 500 gram

      Bladspenat (färsk)
    • 2 dl

      Olivolja
    •  

      Flingsalt
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Tvätta och halvera potatis. Skala och halvera polkabetor. Tvätta och skär av halva blasten på morot. Halvera vårlök på längden.
       
    3. Lägg alla grönsaker utom spenat på plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen cirka 40 minuter.
       
    4. Skölj spenat. Blanda med rotfrukterna.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

Till en somrig sallad med rostade rotsaker och potatis passar ett torrt, smakrikt vitt vin i fruktig stil, gärna med nätmelon, mogen saftig citron samt lite nötiga inslag från fat.
/Åsa W Karlsson, sommelier

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Somrig rotfruktssallad
Om oss