Smörsås med fiskromBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smörsås med fiskrom

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Forellrom (el. löjrom)
    • 1 msk

      Fiskfond (konc)
    • 3 dl

      Vatten
    • 150 gram

      Smör
    •  

      Vitpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten och fond i en kastrull på medelvärme.

    2. Skär smöret i bitar och vispa ner klickvis. Smaka av med peppar.

    3. Tag av kastrullen från spisen. Tillsätt rom.

    4. Serveras varm.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Denna sås passar allra bäst till fisk. Forellrom har starkare fisksmak än löjrom. Andra romsorter t.ex. stenbitsrom går bra att använda.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Béarnaise (smörsås)

Béarnaise (smörsås)

30 minAvancerat

0 voting
Hollandaise (smörsås)
Om oss