Hollandaise (smörsås)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hollandaise (smörsås)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 150 gram

      Smör
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 2 msk

      Vatten
    • 0.50 msk

      Citronjuice
    •  

      Salt
    • Tillval:
    •  

      Chilipulver
    •  

      Ger 2 msk sås/portion
  • Gör så här:
    1. Smält smör på låg värme. Ta av kastrullen, låt saltet sjunka til botten. Fyll en större kastrull till 1/3-del med vatten. Koka upp och låt sjuda. Ställ en mindre kastrull i vattenbadet.

    2. Vispa samman vatten och äggulor i den mindre kastrullen. Vispa kraftigt utan uppehåll, tills dess att äggskummet bildar en lätt kräm. Ta ur kastrullen.

    3. Vispa ner smält fingervarmt smör, först droppvis, sedan lite fortare. Ta inte med smörets bottensats. Det är viktigt att ägg och smör har samma temperatur.

    4. Smaksätt med citronjuice, salt och om man så vill lite chilipulver.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Vit sparris med hollandaise (förrätt)

Vit sparris med hollandaise (förrätt)

  • 25 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

För att inte såsen skall skära sig skall smör och äggkrämen ha samma temperatur = fingervarm. Har såsen börjat skära sig = tillsätt en isbit / lite kallt vatten.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Béarnaise (smörsås)

Béarnaise (smörsås)

30 minAvancerat

Om oss