Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    15 Antal portioner

    • 2 styck

      Formfranska
    • 500.00 gram

      Rostbiff (skivad)
    • 500.00 gram

      Kokt skinka (skivad)
    • 500.00 gram

      Leverpastej (bredbar)
    • 250.00 gram

      Bacon
    • 1 dl

      Majonnäs
    • 4 msk

      Kapris
    • 4 msk

      Pepparrot (nyriven)
    • 4 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 40 gram

      Smör
    • Garnering:
    • 4 dl

      Crème fraiche
    • 300 gram

      Färskost (slät, naturell)
    • 2 styck

      Tomater
    • 0.50 skiva

      Gurka
  • Gör så här:
    1. Skär brödet på längden och skär bort kanterna. Skiva tomater och gurka. Riv pepparrot.

    2. Knaperstek bacon.

    3. Bygg upp i olika lager enligt följande:

      Bröd
      Leverpastej + stekt bacon
      Bröd + smör
      Skinka + senap
      Bröd + smör
      Kapris + majonnäs
      Rostbiff + pepparrot
      Bröd + smör (nederst)

      Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp.

    4. Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Garnera med gurka och tomat.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Förbered gärna smörgåstårtan dagen innan, men garnera i sista stund. Använd alternativt vitt, ljust, eller mörkt formbröd.

Kommentar
Om oss