Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastejBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 2 st stor

      Vitt matbröd
    • 500 gram

      Rostbiff (skivad)
    • 500 gram

      Kokt skinka (skivad)
    • 500 gram

      Leverpastej (bredbar)
    • 250 gram

      Bacon
    • 1 dl

      Majonnäs
    • 4 msk

      Kapris
    • 4 msk

      Pepparrot (nyriven)
    • 4 msk

      Senap (fransk osötad)
    •  

      Smör
    • Garnering:
    • 4 dl

      Crème fraiche
    • 300 gram

      Färskost (slät, naturell)
    • 2 styck

      Tomater
    • 0.50 skiva

      Gurka
  • Gör så här:
    1. Knaperstek bacon och riv pepparrot.
      Skär brödet på längden och skär bort kanterna. Skiva tomater och gurka.
       
    2. Bygg upp i olika lager enligt följande:

      Bröd
      Leverpastej + stekt bacon
      Bröd + smör
      Skinka + senap
      Bröd + smör
      Kapris + majonnäs
      Rostbiff + pepparrot
      Bröd + smör (nederst)

      Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp.
       
    3. Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Garnera med gurka och tomat.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Vi använde två stycken stora, runda, färdiga vita matbröd, som vi skar ut skivor från. Använd alternativt vitt, ljust, eller mörkt formbröd.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rostbiff

Rostbiff

1 h 30 minEnkelt

Om oss