Smörgåstårta med lax och räkorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smörgåstårta med lax och räkor

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 2 styck

      Formfranska
    • 300 gram

      Lax (kokt)
    • 300 gram

      Lax (varmrökt)
    • 500 gram

      Räkor (rensade)
    • 3 dl

      Crème fraiche
    •  

      Hovmästarsås
    •  

      Smör el. margarin
    • Garnering:
    • 200 gram

      Färskost (slät, naturell)
    • 1 knippe

      Dill
    • 6 skiva

      Lax (kallrökt, skivad)
  • Gör så här:
    1. Skala räkor. Mosa den kokta laxen och blanda med lite av crème fraichen.
      Skär formfranskan på längden.
      Skär bort brödkanterna.
       
    2. Bygg upp i olika lager enligt följande:

      Bröd
      Hovmästarsås
      Smör+skivad rökt lax
      Bröd
      Smör+ räkor
      Bröd
      Kokt lax+crème fraiche
      Bröd (nederst)

      Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp.
       
    3. Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Kläd in sidorna med hackad dill. Garnera med räkor och lax.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Smörgåstårtor kan varieras i oändlighet efter tycke och smak. Smörgåstårtor är utmärkta till buffé. Förbered gärna tårtan dagen innan, men garnera i sista stund.

Kommentar
Om oss