Räk och avokadosallad

Räk och avokadosallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 8 styck

      Ägg
    • 200 gram

      Champinjoner
    • 200 gram

      Grönsallat t.ex. mâche
    • 4 styck

      Avokado
    • 1 förp.

      Cocktailtomater
    • 1 burk

      Kronärtskocksbotten
    • 500 gram

      Räkor (handskalade)
    • 2 styck

      Citron
    • 100 gram

      Solroskärnor
  • Gör så här:
    1. Skölj salladen och lägg i en stor skål. Skär champinjonerna i fyra delar och stek dem i olja samt koka äggen.

      Hacka avokado och kronärtskocksbottnar i mindre bitar och lägg på grönsalladen. Skär därefter cocktailtomaterna i halvor och addera i salladen.

      När champinjonerna är klara häll dem på salladen. Rosta solrosfrön i en stekpanna utan matfett. När de är gyllenbruna, häll dem över salladen.

      Lägg till sist på de handskalade räkorna och garnera med citronskivor och ägghalvor.
Kockens tips!

En fräsch sallad, perfekt som lunch.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Räk- och ädelostpaj

Räk- och ädelostpaj

1 h 15 minMedel

Om oss