Smarrig citronkaka med jordgubbarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smarrig citronkaka med jordgubbar

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bitar/kaka

    • Pajdeg:
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Strösocker
    • 150 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 2 msk

      Vatten
    • Fyllning:
    • 6 styck

      Ägg
    • 4 dl

      Florsocker
    • 2 styck

      Citron
    • 150 gram

      Smör
    • Garnering:
    • 0.50 liter

      Jordgubbar
  • Gör så här:
    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen väl. Låt degen vila övertäckt i kyl cirka 1 timme.

    2. Sätt ugnen på 175°C.

    3. Kavla ut degen och täck botten i en pajform. Eller tryck ut degen i formens botten. Grädda cirka 15 minuter.

    4. Smält smör och låt svalna något.

    5. Vispa ägg. Sikta i florsocker. Tillsätt smör, juice och skal från citron. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda cirka 20 minuter.

    6. Garnera med jordgubbar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Till picknickens sötare efterrätter passar ett fruktigt, halvtorrt och aromatiskt vin i lättare stil med karaktär av gröna, söta päron, honung och mogen citron.
/Åsa W Karlsson, sommelier

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smarrig kalkonpasta
0 voting
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Om oss