Mjuk citronkaka med tryffeltäckeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mjuk citronkaka med tryffeltäcke

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal bitar

    • 150 gram

      Smör
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Citron
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    •  

      Smör till form
    •  

      Ströbröd till form
    • 100 gram

      Mörk choklad (70%)
    • 0.75 dl

      Vispgrädde
    • 1.50 msk

      Honung (flytande)
    • 1.50 msk

      Espresso/starkt kaffe
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.

    2. Rör ägg och socker pösigt.

    3. Smält smör. Häll i vatten. Låt det bli fingervarmt, 37°C. Rör ner smör i äggblandningen. Tillsätt skal och juice från citron.

    4. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölet i smeten. Rör så lite som möjligt så inte luften vispas ur.

    5. Häll smeten i formen. Grädda kakan cirka 35 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr när kakan är klar. Undvik att öppna ugnsluckan första halvan av gräddningen.

    6. Ta ut kakan. Stjälp över på en tallrik. Låt svalna.

    7. Bryt ner choklad i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll grädde över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt smör och kaffe. Rör tills smöret har smält. Låt svalna.

    8. Häll tryffelsmeten över kakan så att den rinner över kanterna. Ställ in i kylskåpet tills chokladen har stelnat.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mjuk pepparkaka
1 voting
Påskig citronkaka
Om oss