Smakrik sillsallad med tomaterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smakrik sillsallad med tomater

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 styck

      Ägg
    • 3 styck

      Tomater
    • 1 burk

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 3 filé

      Inläggningssill (fpk)
    • 1 msk

      Majonnäs
    • 1 tsk

      Senap (fransk osötad)
    • 0.50 tsk

      Tabascosås
    • 30 gram

      Ärtskott till garnering
  • Gör så här:
    1. Hårdkoka ägg i cirka 10 minuter.
      Lägg i kallt vatten och låt kallna.
      Skala och finhacka äggen.
       
    2. Skala tomater och ta bort mjukt innerdel.
      Fintärna det fasta tomatköttet.
      Finhacka sill och ansjovis.
       
    3. Blanda tomathack, ägg, sill och ansjovis med majonnäs, senap och tabasco.
       
    4. Servera med ärtskott.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

För att lättare kunna skala tomater kan de läggas i kokande vatten ett par sekunder. Skölj dem sedan i kallt vatten. Sedan är det lätt att dra bort skalen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smakrik chili con carne
0 voting
Smakrik grön ärtsoppa
Om oss