Skinkrullader med citrusfräst spenat

Skinkrullader med citrusfräst spenat

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Skinka (benfri, rimmad)
    • 280 gram

      Bacon
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 kruka

      Timjan
    •  

      Smör
    • 3 dl

      Grädde
    • 4 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Buljongtärning
    • 200 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 1 styck

      Citron
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1.50 dl

      Sötmandel
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Fräs bacon med finhackad timjan och lök. Skiva köttet tunt och banka eventuellt ut skivorna, lägg en klick av fyllningen och rullaihop, fäst med en tandpetare. Stek rulladerna runtom i lite smör, slå på grädde, vatten och tillsätt buljongtärningen i smulor. Låt koka ett par minuter och smaka av med salt & svartpeppar.
    2. Skölj spenaten och låt rinna av. Fräs skivad vitlök och citronskal lätt i en stekpanna med lite smör. Lägg ner spenaten och vänd runt, men inte för länge. Salta och peppra, servera rulladerna med fräset och strö över rostade saltade mandlar.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Ibland hittar du rostade salta mandlar i snackshyllan. Om inte så rostar du mandlar i en torr stekpanna med salt.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt spenat, stekt spenat
0 voting
Stuvad spenat

Stuvad spenat

15 minEnkelt

Om oss