Stuvad spenatBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stuvad spenat

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Spenatblad (färsk)
    •  

      el. fryst spenat
    •  

      Matfett till stekning
    • 1 dl

      Mjölk (el. grädde)
    • 1.50 msk

      Matlagningsmjöl
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Förväll spenaten i kokande vatten 1-2 minuter. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av väl.

    2. Finhacka spenaten el. mixa i beredare.
      Fräs spenaten i en panna med matfett 1-2 minuter på medellåg värme.

      Fryst spenat: Hoppa över moment 1 och 2. Krama först ur vätska ur tinad spenat.

    3. Vispa samman mjölk (eller grädde) och lite mjöl och häll ner i spenaten.

    4. Låt koka på medellåg värme under ständig omrörning i cirka 3 minuter. Späd med vatten om för tjock. Salta och peppra.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Färsk spenat innehåller oxalsyra och bör förvällas (fryst är förvälld). Spenat passar till många kött- fisk- och äggrätter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt spenat, stekt spenat
0 voting
Stuvad potatis

Stuvad potatis

30 minEnkelt

Om oss