Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås

Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingben
    • 2 msk

      Sesamfrö
    • 2 msk

      Ostronsås
    • 2 msk

      Sweet chilisås
    • 200 gram

      Äggnudlar
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 4 styck

      Salladslök
    • 2 msk

      Matolja (neutral, ej oliv)
    • Sås:
    • 1.50 dl

      Soja (japansk)
    • 1 dl

      Sirap (ljus)
    • 2 msk

      Ättika
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 msk

      Sesamolja
    • Garneringsalternativ:
    •  

      Koriander (färsk)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten.

    2. Blanda ostronsås och sweet chili. Pensla kycklinglår med blandningen. Strö över sesamfrön. Lägg på plåt. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader, cirka 35 minuter.

    3. Skär under tiden grönsaker i strimlor. Blanda ingredienserna till såsen.

    4. Hetta upp en stekpanna eller en wok med olja. Stek grönsakerna snabbt. Vänd i nudlar och såsen. Fortsätt steka tills allt är varmt och såsen kokat in något i nudlarna.

    5. Servera genast. Garnera ev. med lite koriander och lite röd chili.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fågelrätter är ofta syrliga tack vare att citron, apelsin, crème fraiche, kapris e.d. tillsätts som smaksättare av rätt eller i sås. Tillbehören ikan vara syrliga t.ex. en syrlig ost som i receptet Fetaostgratinerad kyckling.  LÄS MER
Kommentar
Om oss