Senapssill med äpple och pepparot

Senapssill med äpple och pepparot

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 0.75 dl

      Senap (svensk)
    • 3 msk

      Strösocker
    • 0.25 dl

      Vinäger
    • 1 tsk

      Salt
    • 0.50 tsk

      Vitpeppar
    • 2 dl

      Matolja
    • 1 knippe

      Dill
    • 1 styck

      Äpple
    • 3 cm

      Pepparrot
    • 4 filé

      Inlagd sill
  • Gör så här:
    1. Finhacka dill. Blanda senap med socker, vinäger, salt och vitpeppar så att sockret smälter. Tillsätt olja sakta under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.

    2. Tärna halva äpplet. Blanda i såsen. Riv så mycket pepparrot du klarar av. Blanda i.

    3. Vänd ner sill i såsen. Skiva resten av äpplet tunt. Lägg upp sillen snyggt. Lägg på äpple. Riv över lite extra pepparrot. Garnera med några dillkvistar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Senapssill

Senapssill

5 minEnkelt

0 voting
Wrap med curry och äpple
Om oss