Senapssås med blommiga smaker till sillenBild av Per Erik Berglund

Senapssås med blommiga smaker till sillen

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 2,5 dl)

    • 1 dl

      Senap (skånsk)
    • 2 msk

      Honung
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 1 dl

      Rapsolja (blommig)
    • 1 krm

      Salt
  • Gör så här:
    1. Riv citronskal.
       
    2. Blanda senap, honung, citronskal och citronjuice i en bunke.
       
    3. Droppa ner rapsolja under kraftig vispning till en glansig sås.
       
    4. Smaka av med en nypa salt.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Denna senapssås passar utmärkt till fisk och skaldjur, framför allt till lax eller annan gravad fisk. Som grund är den perfekt till sill, men passar även som en krämig dressing till en sallad.

Smakerna lyfter varandra och samtidigt kan man urskilja de fyra rena smakerna i samma munsbit - senap, honung, citron och rapsolja av blommig karaktär.

Kommentar
Liknande recept
Om oss