Sejfilé på norskt visBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sejfilé på norskt vis

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Sejfilé
    • 1 dl

      Mjöl till panering
    • 30 gram

      Smör
    • 3 dl

      Grädde
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Gul lök
    • 4 styck

      Morötter
    • 0.80 kilo

      Mandelpotatis
    • 2 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Koka potatis.

    2. Rensa och skiva lök. Skär sejfilé i portionsbitar. Riv morot.

    3. Häll upp vetemjöl på en tallrik. Salta och peppra. Vänd fiskbitarna i mjölet.

    4. Stek lökskivorna på medelvärme i smör tills de får en fin brun yta. Lägg åt sidan.

    5. Stek fisken till fin färg i smör. Lägg upp med den stekta löken.

    6. Häll grädde i den använda stekpannan. Koka i någon minut. Häll såsen över fisken.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lökdolmar på norskt vis
Om oss