Lökdolmar på norskt visBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lökdolmar på norskt vis

  • 0 voting
    0Recension
    • 55 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Gul lök
    • 1 dl

      Långkornigt ris
    • 5 dl

      Mjölk
    • 600 gram

      Blandfärs
    • 4 styck

      Ägg
    • 2 tsk

      Muskot (riven)
    •  

      Salt & vitpeppar
    •  

      Ger 2 stycken/portion
  • Gör så här:
    1. Koka ris i hälften av mjölken på medellåg värme i ca 15 min, tills mjölken kokat in.
      Vakta att det ej bränns vid. Låt svalna.

    2. Koka lök på medellåg värme i cirka 10 minuter tills den är mjuknat.
      Ta ur och låt svalna.

    3. Sätt ugnen till 200°C.
      Gröp ur lökens innanmäte med en sked.
      Se till att skalet på löken är helt. 

    4. Blanda ris med färs, ägg, resten av mjölken, urgröpt lök och kryddor.
      Fyll lökskalen med blandningen.

    5. Ugn: Lägg över i ugnsfast form.
      Överskottsfärs läggs bredvid.
      Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sejfilé på norskt vis
0 voting
Lökdolmar

Lökdolmar

55 minEnkelt

Om oss