Scones med russinBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Scones med russin

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Scones

    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 1 dl

      Russin
    • 50 gram

      Smör
    • 3 dl

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop.

    3. Dela degen i 4 delar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i cirka 10 minuter.

    4. Servera med clotted cream eller vispad grädde och sylt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Clotted cream är ett traditionellt engelskt tillbehör till scones. Se separat recept.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Scones

Scones

30 minMedel

0 voting
Juliga scones med saffran
Om oss