Juliga scones med saffranBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Juliga scones med saffran

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    13 Antal scones

    • 8 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Salt
    • 4 tsk

      Bakpulver
    • 100 msk

      Smör el. margarin
    • 3 dl

      Filmjölk (3%)
    •  

      el. mjölk
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 1 dl

      Russin
  • Gör så här:
    1. Matfettet bör helst vara rumsvarmt. Smöra en plåt, eller lägg på ugnspapper.

    2. Sätt ugnen på 250°C.

    3. Bland mjöl, salt, bakpulver och russin i en bunke. Dela smöret i bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en jämn deg. Rör samman saffran med filmjölk och blanda snabbt ihop med det torra. 

    4. Dela degen i portionsbitar. Forma dem runda. Lägg bullarna på plåten. Tryck till lätt.

    5. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter.

      Serveras helst varma med smör till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Scones med havre och dinkel

Scones med havre och dinkel

  • 30 min
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

I handeln finns färdig sconesmix (åtgång 500 gram per sats). Ordet "scones" kommer från gäliska språkets "sconn", vilket betyder snabbt, brottom.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Scones

Scones

30 minMedel

1 voting
Scones - grundrecept
Om oss