Sallad på rödbetor med grillad kycklinglårfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sallad på rödbetor med grillad kycklinglårfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Knipprödbetor
    • 8 blad

      Romansallat
    • 8 styck

      Salladslök
    • 12 styck

      Cocktailtomater
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 2 msk

      Soja
    • 1 msk

      Honung
    • 1 msk

      Vitvinsvinäger
    • 600 gram

      Kycklinglårfilé
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Börja med att koka rödbetor. Det tar 15-30 minuter, prova dig fram.

    2. Bryt blad av romansallad. Dela tomater. Strimla salladslökar. Blanda samman olja, soja, vinäger, honung, salt och peppar.

    3. När rödbetorna känns mjuka, spola under kallt vatten. Gnugga av skalet. Blanda med dressingen.

    4. Hetta upp en grillpanna. Krydda kyckling med salt och peppar. Grilla lårfiléerna 3-4 minuter på varje sida.

    5. Arrangera salladen med alla ingredienser. Avsluta med de grillade kycklinglårfiléerna.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga grönträtter är inte vanligt förekommande. Vanligen är det då någon söt frukt som t.ex. mango eller en sötaktig sås som ger rätten dess karaktär.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillade kycklinglårfiléer
0 voting
Liten sallad på sked
Om oss