Grillade kycklinglårfiléerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade kycklinglårfiléer

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal styck

    • 4 styck

      Kycklinglårfilé
    • 0.50 msk

      Matolja
    •  

      Grillkrydda
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut filéerna ur kylen och platta ut dem. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.

    2. Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad e.d.

    3. Pensla köttet med lite matolja och krydda. Vänta med saltet.

    4. Grilla 3-4 minuter på var sidan till fin färg och tills köttet blivit genomstekt.

      Kontrollera att köttet är genomstekt (men inte mer) genom att skära ett snitt i köttet som då skall vara vitt. Smaka av med salt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grillad skivad bakpotatis

Grillad skivad bakpotatis

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kockens tips!

Kycklinglårfilé är kycklinglår utan ben. De finns att köpa färska i livsmedelsbutiker. Krydda gärna filéerna med någon orientalisk eller asiatisk kryddblandning. Vi använde garam marsala, vilket är en indisk blandning.

Kommentar
Om oss