Salamifylld kycklingfilé stekt i salviasmörBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Salamifylld kycklingfilé stekt i salviasmör

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 8 skiva

      Salami (italiensk)
    • 1 kruka

      Salvia (färsk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 dl

      Olivolja till stekning
    • 25 gram

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 400 gram

      Pasta
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 125ºC.

    2. Skala och finhacka vitlök. Finhacka salvia.

    3. Snitta kycklingen på längden och lägg in salami. Salta och peppra.

    4. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlök och salvia. Fräs cirka 1 minut.

    5. Lägg i kycklingen och stek cirka 3 minuter på vardera sida. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.

    6. Koka under tiden pasta enligt anvisning på paketet.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingfilé i baconpaket
0 voting
Kycklingfilé i pitabröd
Om oss