Kycklingfilé i pitabröd

Kycklingfilé i pitabröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 3 styck

      Kycklingfilé (Kronfågel)
    • 4 styck

      Pitabröd
    • 50 gram

      Blandsallat
    • 1 styck

      Paprika
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 2 styck

      Tomater
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Ärtskott
    •  

      Mexikansk kryddblandn.
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 2 dl

      Crème fraiche/gräddfil
    • 0.50 dl

      Sweet chilisås
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 2 msk

      Örtkryddor (färskhackad)
  • Gör så här:
    1. Dela kycklingfilén längs med i 4-5 delar. Kärna ur och strimla paprika. Skär gurka i stavar. Skiva eller klyfta tomat.
    2. Stek kyckling i panna och krydda.
    3. Blanda samman såsen. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Lägg i kycklingbitarna med sås, sallad, och grönsaker. Servera resterande sås till. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingfilé i baconpaket
Om oss