Saffranscurd (smörgåspålägg)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffranscurd (smörgåspålägg)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Satser (à 6 dl)

    • 2 styck

      Apelsin
    • 1 styck

      Citron
    • 2 dl

      Strösocker
    • 0.30 gram

      Saffran
    • 3 styck

      Ägg
    • 125 gram

      Smör
  • Gör så här:
    1. Tvätta apelsin och citron. Finriv skalet på apelsin och hälften av citron.
      Press ut saften ur frukten i en kastrull.
       
    2. Tillsätt skal, saffran, socker och ägg.
      Låt sjuda på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka!
       
    3. Ta av från plattan och vispa ner smör klickvis.
       
    4. Häll krämen på glasburk. Låt stelna i kyl. Hållbar i cirka 1 vecka. Kan frysas.
      Använd som pålägg på bröd eller skorpor.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Juliga scones med saffran

Juliga scones med saffran

  • 25 min
  • 9 Ingredienser
  • Medel
Scones - grundrecept

Scones - grundrecept

  • 25 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Saffranscurd passar väl som pålägg till scones eller skorpor. Saffran passar extra bra till jul och utan saffran blir det vanlig engelsk curd. Afternoon tea med scones, curd och vispad grädde är en engelsk klassiker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ålsmör (smörgåspålägg)
Om oss