Scones - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Scones - grundrecept

  • 1 voting
    1Recension
    • 25 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Stora scones

    • 8 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Salt
    • 4 tsk

      Bakpulver
    • 100 gram

      Smör el. margarin
    • 3 dl

      Filmjölk (3%)
    •  

      el. mjölk
  • Gör så här:
    1. Matfettet bör vara rumsvarmt. Hårt smör skärs i bitar. Smöra en plåt, eller lägg på ugnspapper.

    2. Sätt ugnen på 250°C.

    3. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt filmjölk eller mjölk och rör snabbt ihop.

    4. Dela degen i 4 delar per sats och forma dem till runda bullar. Lägg bullarna på plåten. Tryck till lätt. Skåra dem korsvis med en vass kniv.

    5. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter. Servera bröden varma med smör och sylt till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Juliga scones med saffran

Juliga scones med saffran

  • 25 min
  • 9 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Scones kan smaksättas på allehanda sätt t.ex. med saffran eller choklad. Det går också bra att byta ut hälften av mjölet med grahamsmjöl.

"Afternoon tea" med varma scones, curd och vispad grädde är en engelsk klassiker.

I handeln finns färdig sconesmix (åtgång 500 g per sats).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Scones

Scones

30 minMedel

0 voting
Juliga scones med saffran
Om oss