Saffranscouscous med honungsglacerade grönsakerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 5 dl

      Couscous
    • 1 förp.

      Saffran
    • 5 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Fänkål
    • 1 st stor

      Rödlök
    • 1 st stor

      Aubergine
    • 1 styck

      Squash
    • 2 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 2 msk

      Honung (flytande)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225 grader.
       
    2. Grönsaker i ugn: Ansa fänkål, skala lök. Grovskär i bitar. Lägg i långpanna.
      Häll över lite olja. Sätt i ugn ca 15 min.

      Dela aubergine på längden och skiva.
      Ansa squash och paprika. Skär i bitar. 
      Blanda med grönsakerna i långpannan.

      Häll på lite olja, honung, salta och peppra.
      Sätt i ugn ca 45 min, vänd runt ngn gång.
      Grönsakerna skall ha mjuknat, fått färg.
       
    3. Couscous: Blanda couscous och saffran i en skål. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 min. Rör om och blanda ner grönsakerna.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga grönträtter är inte vanligt förekommande. Vanligen är det då någon söt frukt som t.ex. mango eller en sötaktig sås som ger rätten dess karaktär.  LÄS MER
Kockens tips!

Andra grönsaker och rotfrukter kan användas. Rotfrukter behöver längre stektid och tas med i första omgången i ugnen.

 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saffranscouscous med grönsaker
0 voting
Lammracks med saffranscouscous
Om oss