Saffranscouscous med grönsakerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffranscouscous med grönsaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2.50 dl

      Couscous
    • 3 dl

      Vatten
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 1 styck

      Fänkål
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Squash
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Aubergine
    •  

      Matolja
    •  

      Honung (flytande)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen till 225°C.

    2. Ansa fänkål. Skala lök. Grovskär i bitar. Lägg på långpanna. Häll över lite olja. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

    3. Ansa och skär squash, paprika och aubergine i stora bitar. Blanda ner allt i långpannan.

    4. Häll på lite olja, honung, salt och peppar.
      Sätt i ugn cirka 45 minuter, vänd runt någon gång. Grönsakerna skall mjukna och få fin färg.

    5. Blanda couscous och saffran i en skål. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen. Låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.

    6. Serveras till mat eller som ensamrätt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Andra grönsaker och rotfrukter kan användas. Rotfrukter tas med i första omgången i ugnen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lammracks med saffranscouscous
Om oss