Rysk seljanka

Rysk seljanka

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 18 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1.50 liter

      Fiskbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 st liten

      Purjolök
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 5 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 5 korn

      Kryddpepparkorn
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 1 styck

      Morot
    • 50 gram

      Rotselleri
    • 1 tsk

      Matolja
    • 1.50 msk

      Tomatpuré
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 250 gram

      Laxfilé
    • 1 dl

      Vitt vin
    • 10 styck

      Oliver (gröna kärnfria)
    • 2 msk

      Kapris
    • 0.50 dl

      Persilja (grovhackad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär av det gröna på purjolök. Skala lök. Koka upp fiskbuljong. Lägg i lök, det gröna på purjolöken, peppar, kryddpeppar och lagerblad. Låt sjuda cirka 15 minuter.

    2. Skala och strimla rotselleri. Skiva det vita från purjon tunt. Skiva oliver. Skär lax i kuber 2x2 cm. Riv vitlök.

    3. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och vitlök. Sila ner buljongen. Häll i vitt vin. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.

    4. Tillsätt laxbitarna tillsammans med oliver och kapris. Sjud långsamt 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

    5. Servera med lite smetana och ett gott bröd.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kockens tips!

Magnus: Jag har varit och jobbat i Ryssland flera gånger och det som slår en är vilka goda soppor och grytor man äter där, här är en klassisk laxsoppa.

Kommentar
Om oss