Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Potatis
    • 1 dl

      Gröna ärter (frysta)
    • 2 st liten

      Morot
    • 1 stjälk

      Blekselleri
    • 2.50 dl

      Majonnäs
    • 500 gram

      Räkor (rensade)
    •  

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär potatis, morot och rotselleri i kuber 1*1 cm stora. Tina ärtorna om de är frysta.

    2. Koka upp saltat vatten i en kastrull och sänk ner grönsakerna. Låt koka på medellåg värme i ca 3 min.
      Tag av och låt grönsakerna kallna.

    3. Skala räkorna och lägg hälften i en skål.
      Tillsätt de kalla grönsakerna, majonnäs, salt och peppar och rör i hop.

    4. Lägg upp röran på en tallrik.
      Dekorera med resten av räkorna och persiljan. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla, kaloririka skaldjursrätter är i allmänhet smakrika eller kryddiga tack vare tillbehören. Mer sällan förekommer kaloririka, neutrala rätter, men en sådan rätt är t.ex. Friterad bläckfisk. Till kraftfull rätt, som &a  LÄS MER
Kockens tips!

Spanska: Ensalada = sallad, ensaladilla = sallad i majonnäs, legymsallad.

Kommentar
Om oss