Morotssoppa (friluftsmat)

Morotssoppa (friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Morot
    • 4 cm

      Färsk ingefära
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1.50 liter

      Vatten
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 3 styck

      Limeblad
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala morötter, ingefära och vitlök.
      Skär i mindre bitar. Finhacka vitlök.
       
    2. Hetta upp olja i en stekkastrull.
      Fräs någon minut utan att bränna.
       
    3. Häll på vatten och kokosmjölk.
      Tillsätt fond/tärning och limeblad.
      Låt småkoka i 20 minuter under lock.
       
    4. Ta ur limebladen.
      Mixa soppan slät med mixerstav.
      Smaka av med salt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

Bra t.ex. att fylla i termos och ta med ut i naturen.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Rotig morotssoppa
0 voting
Kokosdoftande morotssoppa
Om oss