Rösti - schweizisk rårakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rösti - schweizisk råraka

  • 1 voting
    1Recension
    • 35 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Alternativa tillbehör:
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 200 gram

      Bacon
    • 150 gram

      Hårdost (lagrad)
  • Gör så här:
    1. Skala och grovriv potatisen.
      Skölj i kallt vatten och låt rinna av/torka.

      Blanda in hackad lök, eller bacon, eller riven ost om så önskas.

    2. Bryn matfett i stekpanna tills den fått färg.
      Lägg en skopa potatishack i pannan och platta ut till en platt kaka.

      Stek i omgångar potatisen gyllenbrun på medelvärme i 5-10 min på var sida. Skaka pannan så att inte kakan fastnar.
      Salta lätt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Cordon Bleu - Schweizerschnitzel med rösti

Cordon Bleu - Schweizerschnitzel med rösti

  • 45 min
  • 17 Ingredienser
  • Avancerat
Kockens tips!

Rösti är ursprungligen en Schweizisk rätt, en variant av råraka. Det finns många olika t.ex. smaksatt med lök och/eller bacon, eller med ost och stekt ägg. Rösti från det tyska ordet rösten som betyder rosta/grilla.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fransk råraka

Fransk råraka

20 minEnkelt

Om oss