Rostad högrev med kantareller, rostad rotsakscreme och stekt baguette (tapas)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rostad högrev med kantareller, rostad rotsakscreme och stekt baguette (tapas)

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Högrev (nöt/oxe)
    • 1 styck

      Morot
    • 0.50 st liten

      Kålrot
    • 1 styck

      Palsternacka
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 dl

      Matolja
    • 6 skiva

      Baguette
    • 100 gram

      Kantareller (färska)
    • 1 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.

    2. Skala rotsaker och lök. lägg i en form. Ringla över lite olja. Lägg högrev på ett galler. Salta och peppra.

    3. Ställ in rotsakerna i ugnen. Ställ gallret med högreven ovanför. Låt stå i ugnen 3-4 timmar tills högreven nästan faller isär.

    4. Låt högreven svalna något. Dra isär den i strimlor. Hit går det bra att förbereda.

    5. Kör rotsakerna i en matberedare med hälften av oljan till en puré.

    6. Smula sönder baugette. Stek i 1 dl olja tills den är gyllene. Salta och låt rinna av på hushållspapper.

    7. Stek kantareller i smör.

    8. Lägg upp puré, högrev och kantareller. Strö över baguetter.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Långkokskött, fantastiskt, massor med smak och lättlagat. Skjutsa in i ugnen och den sköter sig själv.

Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rostade rotsaker

Rostade rotsaker

30 minEnkelt

5 votings
Rostade pumpakärnor
Om oss