Skala och skiva potatis. Om du kokar potatisen i lite gräddmjölk tills den är nästan mjuk går det fortare att göra gratängen.
Lyft hälften av den förkokta potatisen med hålslev till en smörad ugnsform. Salta och peppra. Strö lite riven ost ovanpå. Lägg resten av potatisen ovanpå. Salta och peppra. Lägg ytterligare lite riven ost ovanpå. Häll lite av gräddmjölken från potatiskoket över.
Sätt in i ugnen, Låt den bli gyllene, cirka 10 minuter.
Skär fina, tunna skivor av det rökta köttet. Lägg upp på fat och dekorera.
Blanda sallad. Blanda crème fraiche med lite riven pepparrot. Smaklig måltid.
Att tänka på när du väljer passande dryck
Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehöLÄS MER
Kockens tips!
Att serveras som en enkel och snabblagad god lunch.