Rödpanerad gösBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödpanerad gös

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Gösfilé
    • 2 dl

      Ströbröd
    • 3 msk

      Röd pesto
    • 2 styck

      Ägg
    • 4 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt
    • Sås:
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 4 dl

      Matolja
    • 1 msk

      Vinäger
    • 1 msk

      Honungsdijon
    • 2 msk

      Vatten
    • 100 gram

      Cornichon
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1.  Låt äggulor och olja bli rumsvarm.

    2. Koka potatis.

    3. Lägg äggulorna i en bunke tilsammans med vinäger, honungdijon och salt.

    4. Vispa med elvisp. Ringla i lite olja i taget under kraftig vispning. Ringla sedan ned ljummet vatten så att såsen inte blir för tjock.

    5. Finhacka cornichons och blanda i.

    6. Mixa ströbröd, röd pesto och salt i en mixer. Häll över brödmixet i en tallrik. Vispa hastigt ihop äggen i en djup tallrik.

    7. Doppa fisken först i ägg och sedan i brödmixet.

    8. Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken cirka 2 minuter på varje sida.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kockens tips!

Mängd sås är 1,5 dl per portion, vilket är väl tilltaget. Av total kalorimängd för receptet svarar såsen för 60%! Fisken svarar för 15% och potatisen för 9%. Den kalorirädde bör alltså vara försiktig med att äta större mängder av såsen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grönpanerad gös
0 voting
Ugnsbakad gös med primörer
Om oss