Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin

Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 400 gram

      Rödkål
    • 2 styck

      Apelsin
    • 100 gram

      Paranötter
    • 6 styck

      Dadlar (färska)
    • 0.75 dl

      Olivolja
    • 2 msk

      Rödvinsvinäger
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Strimla kål. Blanda med salt, peppar, olja och vinäger. Låt stå i 10 minuter.
       
    2. Skala och filea apelsiner (skär bort hinnan på klyftorna). Krama ur hinnorna som blir kvar ner i kålblandningen. Grovhacka nötter. Dela dadlar och ta ur kärnorna.
       
    3. Blanda allt och smaka av. Lägg upp och servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga grönträtter är inte vanligt förekommande. Vanligen är det då någon söt frukt som t.ex. mango eller en sötaktig sås som ger rätten dess karaktär.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss