Lammtagine med dadlar och tomat

Lammtagine med dadlar och tomat

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Grytbitar (lamm)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 burk

      Körsbärstomater (burk)
    • 0.50 msk

      Spiskummin (mald)
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 4 dl

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    • 12 styck

      Dadlar (utan kärnor)
    • 0.50 dl

      Pistagenötter
    • 1 dl

      Russin (gula)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök. Bryn kött i en botten på tangine tills de får färg. Fräs löken.

    2. Slå på tomat, kalvfond och kryddor. Lägg på locket. Koka sakta i 1-1,5 timme.

    3. Lägg i dadlar. Koka i ytterligare 15 minuter under lock.

    4. Smaka av med salt och peppar. Strö över gula russin och nötter. Servera gärna med t ex cous cous, bulgur eller matvete.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika oavsett om de är magra eller kraftfulla rätter. Dels är lammkött ganska smakrikt i sig självt, dels brukar kryddning och tillbehör vara smakrika. Smakrika rätter kräver smakrika drycker.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss