Rödbetssallad med halstrad gravad lax

Rödbetssallad med halstrad gravad lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Småportioner

    • 250 gram

      Lax (gravad)
    • 350 gram

      Rödbetor
    • 0.75 dl

      Senap (svensk)
    • 3 msk

      Strösocker
    • 0.25 dl

      Vinäger
    • 1 tsk

      Salt
    • 0.50 tsk

      Vitpeppar
    • 2 dl

      Matolja
    • 1 knippe

      Dill
  • Gör så här:
    1. Koka rödbetor. Spola kallt och dra av skalet. Hacka dill.

    2. Blanda senap med socker, vinäger, salt och peppar så att sockret smälter. Tillsätt oljan sakta under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.

    3. Skär ner rödbetorna i mindre bitar. Blanda med senapsåsen. Lägg rödbetsalladen i fina glas eller små portionsskålar.

    4. Skär laxen i cm-tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna. Vänd laxen hastigt i den heta pannan på båda sidor. Lägg laxen på rödbetsalladen.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sallad med gravad lax
Om oss