Rödbetor med rosmarinhonung, parmesan och pinjenötter

Rödbetor med rosmarinhonung, parmesan och pinjenötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Rödbetor
    • 1 dl

      Honung (flytande)
    • 1 kvist

      Rosmarin
    • 1 dl

      Pinjenötter
    • 50 gram

      Parmesanost
    •  

      Blandsallat
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Koka rödbetor i rikligt med vatten. Spola kallt en liten stund. Gnid av skalet.

    2. Lägg honung och rosmarin i en kastrull. Värm lätt.

    3. Rosta pinjekärnorna i en torr teflonpanna. Rör hela tiden så det inte bränns.

    4. Lägg de varma rödbetorna på ett fat. Ringla över honung. Strö över pinjekärnor. Lägg på valfri sallad. Hyvla över parmesan. Glöm inte flingsalt.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga grönträtter är inte vanligt förekommande. Ofta är det då någon söt frukt eller grönsak som t.ex. sötpotatis, eller någon söt smaksättare t.ex. honung som gett rätten sin karaktär.  LÄS MER
Kommentar
Om oss