Risibisi - pilaffris med ärterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Risibisi - pilaffris med ärter

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 1 st liten

      Gul lök
    • 6 dl

      Vatten
    • 1.50 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 2 dl

      Gröna ärter (frysta)
    • 2 msk

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
    •  

      Ger ca 3 dl/port.
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Finhacka persiljan. Riv parmesan. 

    2. Fräs (lättstek) löken mjuk i matfett på medelvärme 3-4 minuter i en kastrull.
      Tillsätt ris och stek i cirka 3 minuter tills glansigt.

    3. Tillsätt vatten+fond i kastrullen. Lägg på lock. Låt småkoka cirka 10 minuter.

    4. Tillsätt ärter och koka 5 min till. Riset skall då vara mjukt. Se till att riset inte kokar torrt.

    5. Häll av ev. överskott av vatten. Blanda med ost. Salta, peppra. Garnera med persilja.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Risibisi är italiensk lek med ord. "Risi e bisi", dvs ris och ärter. I grunden ett pilaffris med ärter och parmesanost.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pilaffris - grundrecept
0 voting
Pilaffris (tillbehör)
Om oss